Nieuws - BSV NV

Van bermgras tot transportbrandstof

31.10.2018
|
Geen reacties
|

Innovatieproject

 

Bermgras is een veelvoorkomende, brede stroom biomassa die moeilijk te verwerken valt. CrossRoads2 ondersteunt een project dat deze stroom zo efficiënt mogelijk wil vergisten en het biogas wil inzetten als brandstof.

 

Zowel in Vlaanderen als in Nederland staat er heel wat bermgras. Vandaag wordt dat vooral gecomposteerd. Maar onderzoekers in binnen- en buitenland zoeken naar manieren om het gras geschikt te maken voor vergisting, en er dan energie uit te winnen. United Gas International en BSV NV willen het anders aanpakken en biogas creëren door middel van droogvergisting.

 

Nieuwe vergistingsinstallatie […]

Finale verbreding van de Leie in zicht

2.05.2018
|
Geen reacties
|

De Vlaamse Regering heeft het Verdrag voor de aanleg van de Grensleie goedgekeurd.
Dat betekent concreet dat het enige overgebleven smalle stuk Leie, in Komen, nu ook kan verbreed en verdiept worden. Positief economisch nieuws, want die verbreding was hard nodig om grotere binnenvaartschepen richting Frankrijk, en op termijn zelfs tot in Parijs te laten varen.
Vorig jaar kwam er in Wervik al een nieuwe en hogere brug. De oevers zijn aangepakt, de rivier is verbreed, om scheepsladingen tot 4500 ton, tot drie hoog gestapeld, te kunnen vervoeren. Drie kilometer stroomopwaarts, op de grens met Frankrijk, is diezelfde Leie nog […]

OB&D plantte dit weekend in Ronse 12.000 bomen samen met 128 vrijwilligers.

27.11.2017
|
Geen reacties
|
Geen categorie

Via onderstaande link komt u terecht op een van de artikels die over deze actie verschenen :

OB & D plant bos in Ronse

De namiddagploeg na het planten van de laatste bomen […]

OB&D plant 6 ha bos aan in Ronse!

17.10.2017
|
Geen reacties
|

Zaterdag 25 november wordt in het dorp Louise Marie, deelgemeente van Ronse 6 ha bos aangeplant in samenwerking met OB&D in Ronse.

Aanmelden kan via bos.louisemarie@gmail.com […]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next page ›