Historie

BSV en Devamix werden beide opgericht in 2000 op de terreinen langs het kanaal Kortrijk-Bossuit ter hoogte van de Beneluxlaan te Stasegem (Harelbeke). Op dat moment was BSV het eerste vergunde centrum voor grondreiniging in West-Vlaanderen en vervulde aldus een pioniersrol op de markt. Devamix spitste zich met haar betoncentrale toe op de productie van droge betonmengsels, gerecycleerde puingranulaten, maar ook verkoop van natuurlijke granulaten, zoals oa zand en kalksteen.

In 2004 werd het centrum voor grondreiniging en de tussentijdse opslagplaats van BSV erkend door de Vlaams Minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur én gecertificeerd door de vzw Grondbank. Door de implementering van een vernieuwde milieuwetgeving kenden de bedrijven een sterke groei en kon verder geïnvesteerd worden in technologie, mensen én kwaliteit.

Voorbeelden zijn de bouw van nieuwe loodsen voor de grondreiniging, de uitbreiding van de tussentijdse opslagplaats en de aanleg van een volledig nieuw slibrecyclagecentrum in 2004-2005, de bouw van een automatische zandlosinstallatie in 2007, de uitbreiding van de betoncentrale in 2009,… Ook werd de stap gezet naar de uitvoering in eigen beheer van grondwater- en bodemsaneringswerken, zowel in de private als publieke sector.

In 2011 werd een nieuwe site in Diksmuide overgenomen, GRWestkust nv die als volwaardige dochter dezelfde activiteiten en diensten aanbiedt als BSV en Devamix. In datzelfde jaar werd ook OB&D opgericht vanuit het aandeelhoudersschap van BSV en Devamix, met als hoofdactiviteit de exploitatie van twee definitieve opslagplaatsen (DOP) in Meulebeke en Ronse . Deze overnames betekenden een nieuwe strategische stap in de groei van de bedrijvengroep, alsook een verdere verticale integratie in de sector van het grondverzet, wegen- en infrastructuurwerken, bodemsanering en verwerking van diverse afvalstromen.

Als kers op de taart werd eind 2012 het nieuwe kantoorgebouw in de Blokkestraat in gebruik genomen dat het strategisch, administratief en maatschappelijk hart vormt van de groep.

De groep van bedrijven BSV, Devamix, GRWestkust en OB&D is op heden uitgegroeid tot een volwaardige speler op de heel diverse markt van grondreiniging, bodem-en grondwatersaneringen, slibrecyclage, aannemingswerken, betoncentrale, breekwerf, tussentijdse en definitieve opslag (TOP en DOP), en meent dankzij een dynamisch team van medewerkers een betrouwbare partner te zijn die kwaliteit van zijn producten en diensten én zorg voor de klant hoog in het vaandel draagt, zonder hierbij prioriteiten als veiligheid, milieu én de omgeving uit het oog te verliezen.